Ayurvedische massage


Wat is het

Een Ayurvedische massage is gebaseerd op de Ayurvedische principes uit de Indiase gezondheidsleer. Daarbij wordt er in de Ayurveda vanuit gegaan dat ieder mens 3 levensenergieën heeft namelijk lucht (Vata), vuur (Pitta), en aarde (Kapha).
Deze 3 energieën kunnen in verschillende mate bij mensen voorkomen. Je kunt van nature meer een lucht-type, een vuur-type of een aarde-type zijn, of een combinatie.

Elke energie kan ook uit balans zijn. Meestal raakt de energie waar je het meeste van hebt het snelst uit balans. Een Ayurvedische massage is bedoeld om je meer inbalans te brengen. 

Wij gebruiken bij onze Ayurvedische massage speciale warme olie met kruiden die zijn afgestemd op de energie die op dit moment bij jou het meest uit balans is.

Om te beginnen krijg je van ons een vragenlijst toegestuurd waarmee je kunt vaststellen welke energie op dit moment het meeste uit balans is. Op basis daarvan maken wij de massage-kruidenolie die op dit moment het beste bij je past.
Voordat de massage begint vertellen wij nog kort wat Ayurveda verder inhoudt en kun je met vragen bij ons terecht. Dit doen wij onder het genot van een kopje Ayurvedische thee met iets lekkers er bij terwijl uw voeten zich kunnen ontspannen in een heerlijk warm voetenbad.

 Vervolgens masseren wij het hele lichaam zowel de rugzijde als de buikzijde. Wij masseren de nek, schouders, hoofd en gezicht met veel rust en aandacht en wij wisselen dit af met energetische strijkingen van armen en benen langs de energiebanen (meridianen).

Tijdens de Ayurvedische massage behandelen wij ook verschillende 'marma-punten', dat zijn drukpunten waar blokkades kunnen voorkomen die een vrije energiestroom kunnen beperken.
Wij werken van boven naar beneden wat helpt om ‘uit het hoofd te komen' en meer te aarden.
Een Ayurvedische massage wordt uitgevoerd met veel, warme olie. Na afloop drinken wij nog een kopje thee en je krijgt een informatiesetje mee naar huis over de Ayurvedische masssage.

Voor wie speciaal bedoeld

Onze Ayurvedische massage is speciaal bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Ayurveda, hun eigen energie-samenstelling willen kennen en die de afwisseling willen ervaren van een energetische massage en rustgevende massage.

Stel gerust uw vraag door hier te klikken. 

   Massagepraktijk Artibo | Deventerweg 121 | 7203AE Zutphen | T: 06-49847410 | © Chair-man.nl webdesign | sitemap