Mindfulness massage


Wat is het

Mindfulness betekent letterlijk vertaald ‘opmerkzaamheid’. Het gaat bij de mindfulness-massage om bewustwording van wat er speelt en hoe zich dat uit in het lichaam en in terugkerende gedachten. Belangrijke thema’s in onze mindfulness-massage zijn: ademhaling, aandacht, acceptatie, loslaten en vertrouwen.

Wij beginnen de mindfulness-massage met een kort gesprek onder het genot van een kopje thee over wat er speelt en welke signalen het lichaam geeft. Vervolgens bespreken we samen de inhoud van de mindfulness-massage.

Elementen hierin kunnen zijn ademhalingsoefeningen om je bewust te maken van je ademhaling en om een diepere en lagere ademhaling te krijgen die een rustige grondtoon vormt.

Verder gebruiken wij oefeningen om je bewust te laten zijn van wat je in het moment met je zintuigen waarneemt. Hierbij gaat het om met al je aandacht aanwezig te zijn en om te accepteren dat er in het moment ook gedachten zijn.

Uiteraard is er ook massage die wij heel aandachtig en langzaam uitvoeren met wisselende druk. Hierdoor kun je de massage van binnenuit goed voelen, wat helpt om in het hier en nu te zijn.
Tijdens onze mindfulness massage laten wij ook ervaren hoe het is om vast te houden en te willen controleren, en hoe het is om juist los te laten en toe te vertrouwen aan de masseur. 

Speciale aandacht is er voor gevoelige of pijnlijke plekken. We nodigen je uit om daar met je aandacht naar toe te gaan en te accepteren wat je voelt. Dus niet er vandaan, maar juist er naar toe.

Door aandacht en acceptatie ontstaat vanzelf verzachting en kan heling van binnen uit op gang komen. Dit proces van aandacht, acceptatie, verzachting en heling kun je ook gebruiken om moeilijke gebeurtenissen in je leven een plaats te geven.

Massage kan worden aangevuld met Reiki om blokkades weg te nemen of om energie die je niet meer dient af te helpen voeren. Er ontstaat ruimte voor vitale energie. Ook kan een Oneness Deeksha worden gegeven; dit is een krachtige energieoverdracht die helpt bij transformatieprocessen.

Wij sluiten de mindfulness-massage af met een kort nagesprek over hoe het is ervaren.

Voor wie speciaal bedoeld

De mindfulness-massage is vooral bedoeld voor mensen die beter willen omgaan met stressvolle situaties of moeilijke gebeurtenissen een plaats willen geven. Mindfulness-massage kan ook behulpzaam zijn voor mensen die een transformatieproces bewust vorm willen geven.

Onder bepaalde voorwaarden komt deze massage – afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering  - in aanmerking voor vergoeding. Wij informeren u daar graag over.

Stel gerust uw vraag door hier te klikken. 

 

 

   Massagepraktijk Artibo | Deventerweg 121 | 7203AE Zutphen | T: 06-49847410 | © Chair-man.nl webdesign | sitemap