Voetreflexmassage


Wat is het

 Bij een voetreflexmassage wordt er vanuit gegaan dat het hele lichaam is terug te vinden in de voeten. Het lichaam is als het ware een landkaart die geprojecteerd ligt op de voeten. Hierbij worden grofweg 3 zones onderscheiden namelijk het gebied van de tenen dat globaal overeen komt met het hoofd (verstand), het gebied van de middenvoetsbeentjes dat globaal overeen komt met de borst en de organen in de buik (gevoel, intuïtie) en het gebied van de hiel en de enkels dat globaal overeen komt met het bekken (stabiliteit).

Bij een voetreflexmassage worden de afzonderlijke reflexzones intensief gemasseerd. Doordat organen, botten en spieren via zenuw- en energiebanen (meridianen) met de voeten zijn verbonden, wordt door een voetreflexmassage een effect bereikt in het hele lichaam.

Wij beginnen de voetreflexmassage met een kopje thee en een ontspannend voetenbadje waar aan lavendelolie is toegevoegd. Hierdoor wordt de aandacht alvast naar de voeten wordt gebracht. Tegelijk vindt een korte intake plaats om een beeld te krijgen van de algehele gezondheidstoestand en wordt stil gestaan bij bijzonderheden van de voet.

 Daarna worden beide voeten aan boven- en onderzijde heel rustig en intensief gemasseerd zodat je volledig je aandacht kunt richten op je voeten en mogelijke effecten van de massage in het lichaam. We ronden af met een kort nagesprek over de ervaringen tijdens de voetreflexmassage. Samen vullen we een voetenkaart in waarop bijzonderheden worden aangegeven die tijdens de massage naar voren zijn gekomen. Deze voetenkaart krijg je mee naar huis.

Voor wie speciaal bedoeld

De voetreflexmassage is speciaal bedoeld voor mensen die een keer extra aandacht willen geven aan hun voeten en dit als ingang zien om zich meer bewust te worden van wat er speelt in het lichaam. Het is een hele rustige en ontspannende massage waarbij de kleren worden aangehouden. Alleen de voeten worden ontbloot en gemasseerd.

Door de gunstige ligging van onze massagepraktijk in Zutphen zijn wij gemakkelijk bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer en Brummen.

Stel gerust uw vraag door hier te klikken. 

 

   Massagepraktijk Artibo | Deventerweg 121 | 7203AE Zutphen | T: 06-49847410 | © Chair-man.nl webdesign | sitemap