Corona protocol – voor iedereen uit Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Brummen

Onze praktijk (header)

Hygiëneprotocol Massagepraktijk Artibo

Hygiëne protocol Massagepraktijk Artibo 

Sinds maart 2020 werden wij geconfronteerd met een nieuw virus (COVID-19). In die tijd zijn stringente maatregelen getroffen om de risico' s van besmetting tot een minimum te beperken.
Al geruime tijd zijn specifieke corona-maatregelen niet meer van toepassing, terwijl het corona-virus nog steeds aanwezig is. Daarom handhaaf ik een aantal algemene hygiëne-maatregelen.  

Afspraak, ontvangst en voorgesprek
Bij het maken van een afspraak vertel ik welke maatregelen ik heb getroffen om het risico voor besmetting zo klein mogelijk te houden.

Indien je verkouden, grieperig of hoesterig bent, of koorts hebt (vanaf 38 °C), dan is het beter om jou niet te masseren / behandelen en verzoek je om reeds gemaakte afspraken te verplaatsen; het liefst 24 uur vóór de gemaakte afspraak, maar desnoods tot 1 uur voor de afspraak.

Dit geldt ook als je huisgenoten of gezinsleden deze verschijnselen hebben.
Ook als je kortgeleden besmet bent geweest met COVID-19 of in aanraking bent geweest met iemand die mogelijk is besmet, dan wil ik dit graag weten om een andere afspraak te maken.

Ik ontvang je bij binnenkomst met een glimlach in plaats van een handdruk en houd ik enige afstand. Ook tijdens het voorgesprek in het zitgedeelte van de praktijk houd ik deze afstand. Er staat bij binnenkomst een zuil waar je je handen kunt desinfecteren met desinfectans die daarvoor klaar staat. Verder kun je zelf je jas op hangen.

Massage / behandeling
Vóór, tijdens en na iedere massage / behandeling desinfecteer ik mijn handen.
Ik desinfecteer na iedere massage / behandeling de massagetafel en werk standaard met wegwerp-hoofdsteundoekjes.
De massagehanddoeken gaan na iedere massage / behandeling de wasmachine in. Als je dat liever hebt dan kun je ook eigen handdoeken meenemen (2 stuks, minimaal 200 x 90 cm).

Overige hygiëne
Ik doe maximaal 3 massages / behandelingen per dag om veel contacten te voorkomen en ventileer de praktijkruimte tussendoor.

Dagelijks wordt de vloer in de praktijkruimte gezogen en gedweild. Alle deurknoppen en andere plekken waar handen aan hebben gezeten worden na ieder bezoek met een desinfecterend doekje afgenomen.
In het toilet werk ik met wegwerphanddoekjes. De toilet wordt na ieder bezoek met een desinfecterend doekje afgenomen.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de wijze waarop ik aandacht heb voor jouw en mijn gezondheid. Aandacht die je raakt!

Massagepraktijk Artibo
Tineke van den Oord en Arco van Bemmel
Weerdslag 123; 7206 BW; Zutphen
06-16831652
www.massage-artibo.nl ;

[/expander_maker]