Voetreflexmassage – voor iedereen uit Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Brummen

Massages (header)

Wat voeten laten zien als spiegel
van het lichaam.

Voetreflex-tekst-1[1]
Voetreflex-tegel-300x197

Voetreflexmassage

Een voetreflexmassage is gebaseerd op het principe dat het hele lichaam is terug te vinden in de voeten. Er worden 3 reflexzones onderscheiden: het gebied van de tenen, het middengebied en het hielgebied.

De tenen komen overeen met het hoofd (verstand, mentale processen), het middengebied komt overeen met de borst en de organen in de buik (gevoel, intuïtie) en het hielgebied komt overeen komt met het bekken (stabiliteit).

Bij een voetreflexmassage worden de afzonderlijke reflexzones intensief gemasseerd. Doordat organen, botten en spieren via zenuw- en energiebanen (meridianen) met de voeten zijn verbonden, wordt door een voetreflexmassage een effect bereikt in het hele lichaam.

Wij beginnen de voetreflexmassage met een kopje thee en een ontspannend voetenbadje waar aan lavendelolie is toegevoegd. Hierdoor wordt de aandacht alvast naar de voeten wordt gebracht.
Daarna doen we een aantal korte oefeningen om je bewust te maken van het contact met de ondergrond, de temperatuur en verschillen tussen beide voeten.

Vervolgens worden beide voeten aan boven- en onderzijde heel rustig en intensief gemasseerd zodat je volledig je aandacht kunt richten op je voeten en mogelijke effecten van de massage in het lichaam.

We ronden af met een kort nagesprek over de ervaringen tijdens de voetreflexmassage. Samen vullen we een voetenkaart in waarop bijzonderheden worden aangegeven die tijdens de massage naar voren zijn gekomen. Deze voetenkaart krijg je mee naar huis.

Massagepraktijk Artibo in Zutphen is uitstekend bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer, Brummen en Lochem.

60 minuten voor € 54,50

(Voetreflexmassages worden alleen door Arco gegeven)

BellenMailen